Friday, 11 May 2012

perkenalan :)







salam....ap khabar teman2 yg iebu sayangi.....lme x jengah blog iebu sendiri.......alhmdullilah..tahun ini......iebu msih di beri peluang tok berkongsi resepi lgi di majalah rasa tok keluaran mei...n jun....
iebu harap teman2 iebu sudi mencuba resepi yg iebu kngsikn di majalah 2.......untuk keluaran mei edisi bumper menu meja pengantin..iebu di beri peluang untk mmbri 5 jnis menu dari dagg....iebu  msk dgg lada hitam,kerabu dgg,bebola dgg rusa bersama keju.gulungan dgg bersama syuran n dgg kisar batang serai......untuk keluaran jun pula...iebu di beri peluang tok berkngsi rspi masakan kuning tok lauk berbuka pose.....antara nye....udang lemak bernanas,ketam lemak pisang muda,gulai tempoyak ikan keli,gulai lemak kaki aym,gulai lemak babat & tempe,singgang ikan tenggiri,masak lemak siput sedut/belitong + btg keladi,kupang tumis lada hiris,kerang goreng bercili n ayam masak  ungkep.......semua masakan ini punya rasa yg berbeza2 w/pn menggunakn santan n berlemk...ad juga tanpa santan........orang dulu2 memg kebiasaan nye apabila masak lauk pauk msti di campurkn sekali dengan syuran....sepatah kata arwah mak iebu dulu..."x perlu susah2 nk masak berjenis2 lauk ,ckup satu lauk tpi lengkap".......selamat mencuba...........

No comments:

Post a Comment