bahan:bahan A
400gm mentega
2camb susu pekat manis
bahan B
20bj kuning telor
5 bj putih telur
200gm gula kastor
125gm tepung gndum
5camb susu tepung
1camb penstabil kuih
1camb pres coklat
cara:1.putar telur,gula dan penstabil kek hingga naik.msukan sedikit demi sedikit ptg,putar sebati.
2.msukan bahan A,gaul sebati
3.keluarkn 4 senduk besar adunan dan bubuh rempah kuih dan pes coklat,gaul sebati.msukan ke dlm beg piping kek.
4.sediakn loyang berukuran 10x10x3,lenser dgn lmk syuran dan als dgn krts minyak.bubuh 2 sendok adunan berwrna putih,ratakn.pancit adunan coklat,dgn bentuk lingkaran,mulakan dr tengah2 loyang.
5.bakar selama 5 minit,ulangi proses 4
6.untuk lapisan terakhir biarkn wrna asal.bakar 170 c selama 20 minit
No comments:
Post a Comment