3cawan tepung gandum
1camt garam
1camt madu
2camb minyak zaiton
3/4cawan air
2oz ragi@mauripan
1/4caman air suam(larutkn mauripan+air suam)
cara:
1camt garam
1camt madu
2camb minyak zaiton
3/4cawan air
2oz ragi@mauripan
1/4caman air suam(larutkn mauripan+air suam)
cara:
1.campurkan garam,madu,minyak bersama tepung .
2.tuangkan larutan mauripan,uli perlahan2.tuangkan air n uli menjadi doh lembut.
3.biarkan 30minit.bahagikan kpd 4 bhagian.
4.uli bulat2,sapukan loyang dgn sedikit minyak,canaikan doh,letak dalam loyang,cucuk2 dgn garfu ,sapukan dgn cili sos,taburkan sedikit keju.taburkan bahan inti ikut kegemaran masing2,taburkan keju lagi,sapukan keliling doh dgn sedikit minyak zaiton@marjerin,bakar hingga masak.
2.tuangkan larutan mauripan,uli perlahan2.tuangkan air n uli menjadi doh lembut.
3.biarkan 30minit.bahagikan kpd 4 bhagian.
4.uli bulat2,sapukan loyang dgn sedikit minyak,canaikan doh,letak dalam loyang,cucuk2 dgn garfu ,sapukan dgn cili sos,taburkan sedikit keju.taburkan bahan inti ikut kegemaran masing2,taburkan keju lagi,sapukan keliling doh dgn sedikit minyak zaiton@marjerin,bakar hingga masak.
bahan inti:
250gm daging kisar
1camb serbuk kari
1labu bawang besar
sayuran campur
cendawan butang
sosej
lada benggala hijau dan merah
1camb serbuk kari
1labu bawang besar
sayuran campur
cendawan butang
sosej
lada benggala hijau dan merah
Cara:
1.pijarkan minyak,tumiskan bawang yg siap di mayang,masukan dgg kisar ,kacau sebati
2:masukan rempah kari,kacau lagi,masukan sayuran campur,gaul rata.tutup api
3.boleh la di tabur ats doh pizza tadi
2:masukan rempah kari,kacau lagi,masukan sayuran campur,gaul rata.tutup api
3.boleh la di tabur ats doh pizza tadi
No comments:
Post a Comment