150gram mihun(di rendam)
50gm isi aym(hiruis nipis)
1keping kek ikan(hiris nipis)
1labu bawang besar(mayang halus)
3 camb pes cili api
1 pokok sawi(di potong)
hirisan lobak merah
garam secukup rasa
minyak untuk menumiscara :
panaskan kuali,tumiskan bawang mayang tadi,masukan pes cili,kacau lagi dan masukan ayam,dan kek ikan,kacau lagi.masukan lobak merah dan air.perasakan.masukan mihun,kacau sebentar dan tutupkan seketika supaya mi lembut.masukan sawi,biar sawi layu dan masukan telor.kacau-kacau rata,tutup api,angkat dan hidang.
50gm isi aym(hiruis nipis)
1keping kek ikan(hiris nipis)
1labu bawang besar(mayang halus)
3 camb pes cili api
1 pokok sawi(di potong)
hirisan lobak merah
garam secukup rasa
minyak untuk menumiscara :
panaskan kuali,tumiskan bawang mayang tadi,masukan pes cili,kacau lagi dan masukan ayam,dan kek ikan,kacau lagi.masukan lobak merah dan air.perasakan.masukan mihun,kacau sebentar dan tutupkan seketika supaya mi lembut.masukan sawi,biar sawi layu dan masukan telor.kacau-kacau rata,tutup api,angkat dan hidang.
No comments:
Post a Comment